Tuinontwerp en realisatie

Wilt u een droomtuin waar u jaren van kunt genieten en waarbij met kwalitatieve en duurzame materialen wordt gewerkt? Ik ga graag volgens onderstaand stappenplan samen met èn voor u aan de slag!

Afspraak

U bent geïnteresseerd in wat ik voor u kan betekenen. Ik kom graag persoonlijk bij u langs voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking luister ik naar uw tuinwensen en ideeën. Wilt u bijvoorbeeld veel groen om van te genieten, een onderhoudsvrije tuin of bijvoorbeeld een tuin geschikt voor kleine kinderen? Het kan ook dat u een deel van de huidige tuin wilt behouden en alleen een aantal specifieke zaken wilt veranderen. We bespreken de mogelijkheden, uw doelen van uw tuin. De huidige situatie van uw tuin en de maten neem ik op. Graag hoor ik van u welke tuininvestering u wilt doen. Zodat ik hier met het ontwerpen en materiaalkeuze rekening mee kan houden. En we bespreken of u een schets of ontwerp wenst te ontvangen.

Ontwerp

Na onze afspraak waarin ik een goed beeld heb gekregen van wat u belangrijk vind aan uw tuin en welke investering u in uw tuin wilt doen, ga ik aan de slag voor u. Ik maak voor u, afhankelijk van uw vraag, een schets of uitgebreid ontwerp. Een uitgebreid ontwerp is een op schaal gemaakte tekening waarop u kunt zien hoe uw tuin eruit komt te zien. Uw investering voor een ontwerp bedraagt € 150,- incl. btw. Bij gunning van de opdracht aan mij wordt dit bedrag in z’n geheel in mindering gebracht op het factuurbedrag van de opdracht.

Offerte

Als de schets of het uitgebreide ontwerp u aanspreekt en u besluit verder te gaan met mij, maak ik een offerte voor u. U krijgt van mij per e-mail een uitgebreide offerte waarin u precies leest welke werkzaamheden u voor uw investering krijgt. Ook zijn er in de offerte stelposten opgenomen, voor bijvoorbeeld verlichting, tegels en planten. Hierbij hou ik rekening met het bedrag dat u beschikbaar heeft voor uw tuin. U kunt te allen tijde contact met mij opnemen als u vragen heeft over de uitgebreide offerte. Als u het prettig vindt kan ik ook langskomen om de offerte te bespreken en uw vragen te beantwoorden.

Aan de slag

Wat fijn dat mijn manier van werken, ontwerp en offerte u aanspreken. Ik heb zin om aan de slag te gaan en om uw droomtuin op papier concreet te realiseren! Per e-mail ontvang ik graag een bevestiging van de opdracht. In overleg met u plan ik de werkzaamheden in. Nadat ik per e-mail uw bevestiging heb gekregen bestel ik alle voor uw tuin benodigde materialen, zodat de materialen op tijd binnen zijn om uw tuin aan te leggen. U ontvangt van mij een aanbetalingsfactuur, die u twee weken voor aanvang van de werkzaamheden kunt voldoen. Voor start van de werkzaamheden nemen we nog even telefonisch contact met u op om de planning nogmaals door te nemen.

Tijdens de werkzaamheden zijn eventuele wijzigingen altijd bespreekbaar. Omdat wij een klein en flexibel bedrijf zijn, zijn wijzigingen vaak direct uit te voeren of in te plannen. Goed om te weten is dat ik altijd netjes werk en zorg dat uw omgeving zo min mogelijk hinder ervaart van de werkzaamheden die aan uw tuin worden uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan het tijdig afvoeren van tuinafval en het schoonhouden van de straat van zand etc. Vindt u het leuk om zelf mee te gaan om uw planten uit te zoeken en gelijk beplantingsadvies te krijgen? U kunt met mij mee naar tuincentrum de Bosrand in Wassenaar. Om samen planten voor uw mooie nieuwe tuin uit te zoeken.

Bij oplevering van de tuin geef ik u indien gewenst kosteloos waardevol advies hoe uw tuin zelf goed kunt onderhouden. Hierbij kunt u denken aan het juiste seizoen om te snoeien en beplanten, het onderhouden van het gazon en welke bemesting voor uw beplanting en gazon wenselijk is.

Heeft u na akkoord van de offerte en voordat ik aan de slag ga met uw tuin vragen, bijvoorbeeld als u tegels uitzoekt? U kunt mij altijd bellen of mailen. Ik denk ook hierin graag verder met u mee. En zal u altijd passend adviseren.

Nazorg

Nazorg is voor mij belangrijk. Nadat ik mijn werkzaamheden bij u heb afgerond, kom ik op afspraak bij u langs om uw tuin na te lopen. Dit is geheel kosteloos! Wilt u zelf geen onderhoud aan uw tuin verrichten? U kunt de onderhoudswerkzaamheden aan uw tuin door mij laten uitvoeren. Over de onderhoudsmogelijkheden leest u meer op de onderhoudspagina.

Uw resultaat: een prachtig aangelegde tuin met beplantings-en onderhoudsadvies voor u waar u jarenlang van kunt genieten.

Schuiven naar boven